Meistä

Moi!

Minusta on mukava aloittaa tervehdyksellä. Yksi syy siihen on, että se antaa aikaa miettiä miten jatkaa – ja jos keskustellaan muiden kanssa, niin se joku muu saattaa ottaa keskustelun haltuun ja ei tarvitse itse enää miettiä, mitä sanoisi, riittää kun vastaa ja esittää välillä kysymyksiä. Tässä se ei ole niin yksinkertaista. Kukaan ei vastaa, mutta silti pitäisi kertoa jotain. Toisaalta ei sen pitäisi olla vaikeaa, kyllähän kaikki nyt itsensä tuntevat, eikö niin?

Minun nimeni on Samuli. Se on helppo kertoa. Olen naimisissa Millan kanssa. Sekin on helppo kertoa. Sitten en tiedä mitä seuraavaksi.

Ehkä on helpompi aluksi kertoa mitä me teemme. Tai no kyllähän me teemme vaikka mitä, ja kaiken sen kertomiseen menisi tuhottomasti aikaa, mutta tässä blogissa me rakennamme kotia. Olemme olleet useamman vuoden naimisissa ja asuneet mukavassa kerrostaloasunnossa, mutta nyt olisi sopiva hetki muuttaa omakotitaloon. Olemme pitkään katselleet omakotitaloja, mutta yhtään meitä miellyttävää taloa ei ole tullut parin vuoden aikana vastaan, joten olemme päättäneet rakentaa itsellemme kodin.

Emme ole rakentajia. Toki olemme tehneet tässä nykyisessä asunnossa muutamia remontteja, mutta ne eivät ole mitään verrattuna omakotitalon rakentamiseen. Emme kuitenkaan suoranaisesti pelkää haasteita. Itse asiassa hankimme itsellemme aina uusia haasteita. Emme oikein aina tiedä miksi teemme niin. Tämä on tähän mennessä suurin haasteemme.

Milla on graafikko ja minä ohjelmoin. En tiedä auttaako ammattitaitomme rakentamisessa, mutta tuskin siitä haittaakaan on. Ja meitä voisi varmaan kutsua nörteiksi. En tiedä auttaako sekään – ja siitä voi olla haittaakin. Ei siis siitä, että meitä kutsuu nörteiksi. Emme pahoita mieltämme, mutta siitä, että olemme nörttejä. Saatamme toivoa asunnolta asioita, jotka eivät ole mahdollisia. En tiedä onko näin, koska vielä emme tiedä rakentamista tarpeeksi, mutta se selvinnee seuraavan vuoden aikana.

Pyrimme rakentamaan vuoden 2017 aikana itsellemme CLT-omakotitalon ja kertomaan rakennusprojektista tässä blogissa. Tulemme kertomaan yleisesti rakentamisesta ja rakentamisen vaiheista näin rakentamiseen ensimmäistä kertaa tutustuvien näkökulmasta. Lisäksi kerromme CLT-rakentamisesta ja yritämme avata sen hyviä ja huonoja puolia.

Ota yhteyttä: info@mustakukko.fi