Julkaistu

Ulkoporrastalkoot

Nousu autotallista talolle on jokseenkin jyrkkä. Kompasteltua mäen tarpeeksi monta kertaa totesin, että portaat olisi kivat. Nyt sain suunnitteluun apua Millan isältä, jonka kanssa mittailtiin paikka ja sen jälkeen sainkin aika pian käsiini piirustukset.

CLT-omakotitalo, ulkoportaat
CLT-omakotitalo, ulkoporrassuunnitelma

Portaille tuli mittaa noin kymmenen metriä ja askelmia 22 kappaletta.

Jussi kasaa portaiden runkoa

Portaiden rakentaminen on sellainen yksi selkeä päivän homma, joten järjestin pienimuotoiset porrastalkoot. Aamulla Jussi ilmestyi paikalle ja ryhdyimme kasaamaan runkopuita. Iltapäivällä haimme Anton paikalle ja laitoimme rungon kasaan. Illalla sitten kiinnittelimme Anton kanssa väliaikaiset porraslaudat paikoilleen.

Antto testaa kestävätkö portaat

Hienothan niistä portaista tuli. Seuraavana päivänä laitoimme Anton kanssa vielä halkakatoksen pellit uuteen uskoon.

Toinen testikävely uusilla portailla

En tiedä kuinka paljon nykyään järjestetään talkoita, ehkä ei haluta häiritä ystäviä ja talkoot ovat vähentyneet, mutta minusta on ainakin pääasiassa ollut mukava mennä tekemään jotain selkeitä talkoohommia, jotka ovat poikenneet tarpeeksi omasta tekemisestä. Varmasti asia olisi toinen, jos pitäisi mennä talkoisiin ohjelmoimaan tai korjaamaan tietokoneita – siitä syystä varmaan ammattirakentajat eivät koe rakennustalkoita kovinkaan innostavina, kun joutuu tekemään samaa hommaa kuin normaalistikin, mutta palkaksi saa vain makkaraa ja ehkä muutaman oluen.

-Samuli

11 vastausta artikkeliin “Ulkoporrastalkoot”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image
Reload Image