Julkaistu

CLT-talon ulkoverhous: Shou Sugi Ban

Meille ulkoverhous tehdään hiilletystä kuusipaneelista. Tekniikka on tosiaan alkujaan Japanista. Alla video ulkoverhouspaneeleiden käsittelystä:

5 vastausta artikkeliin “CLT-talon ulkoverhous: Shou Sugi Ban”

 1. Hienoa tulee.

  Ponttia kannattaa myös saada tummaksi, kesällä voi ulkoverhous rutikuivana kutistua ja vaaleaa osaa (jos sitä on) tulla näkyviin.
  Sama homma kuin ulkoverhouksen maalaamisessa, kannattaa maalata pontitkin ennen kiinnittämistä.

  1. Pientä eloahan tuossa on. Tosin eikä tuo juuri tätä kesää kuivemmaksi taida mennä 🙂 Tosiaan poltettiin ensin ponttikin kokonaan, mutta se alkoi vähän jo kärsimään poltosta, joten päätettiin se pontin pää polttaa paljon kevyemmin.

 2. Hienoa mustaa tulee. Luin jostain että 10 vuotta kestäisi hiilletty pinta (ilmeisesti ilman pintakäsittelyä). Mutta entä sen jälkeen? Uudelleen ei varmaan polteta, joten lyödäänkö pintaan jotain öljyä?

  1. Kestoarviot vaihtelee – riippuu varmaan myös puusta mistä tekee. Olen kuullut kaikkea 10 ja 100 vuoden väliltä. Mutta joo, käytännössä nytkin laitettiin pintaan tuota puuöljyä, niin varmaan sillä pitää jatkossakin sopivin välein käsitellä tuo ulkoverhous. Suojaa puuta ja lisäksi myös estää noen tarttumista.

 3. Täällä jäädään jännittyneenä odottamaan kuvia hiilletyistä paneeleista seinällä!
  Mietiskelin tätä tulevaan pihasaunan seiniin mutta vetääkö tuo pinta lopulta sellaiseksi mahoginruskeaksi vai pysyykö mustanharmaana?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image
Reload Image