Julkaistu

Terveisiä yhdeksästä metristä

Kun asiat etenevät, niin ne etenevätkin sitten aika vauhdilla. Teen alle listan, niin on selkeämpää:

  1. CLT-elementit on tilattu, ne tulevat Itävallasta ja muutaman lisäyksen jälkeen elementeille tuli hintaa noin 88 000 euroa kuljetuksineen
  2. Talon ympärille pitää rakentaa telineet, jotta noin 10 metriä korkeiden pystyelementtien kiinnityksiin päästään käsiksi
  3. Toimitus tulee noin viikon päästä ja sitten jännittää

Päädyimme tilaamaan talon CLT-elementit Itävallasta, KLH:n tehtaalta. Syynä oli puhtaasti raha. Itävallan elementit jäivät reilu 15 000 euroa halvemmiksi kuljetuksineen. 15 000 euroa on kuitenkin aika paljon rahaa, joten päätimme ottaa pienen riskin tilaamalla elementit ulkomailta. Jokaisen kannattaa tehdä itse päätös tässä asiassa – ja me kerromme parin viikon päästä miten meidän lopulta kävi.

Tosiaan nyt pari viikonloppua ja arki-illat ovat kulunut telineiden parissa ja valmistelevassa työssä. Talon ympärille pitää rakentaa joka puolelle telineet, hieman eri korkeuksiin riippuen katon korkeudesta, jotta asennus tulee onnistumaan. Samalla telineiden korkeimmassa kohdassa vihdoin näki millaiset näkymät ylimmästä kerroksesta on.

Telineet ovat kasassa ja valitsemamme pystytystiimi Emmahus kävi tekemässä pohjatyöt CLT-asennusta varten, joten nyt vaan odotellaan pystytyspäivää, joka on noin viikon päästä.

Onneksi on koko ajan ollut vähän kiire, niin ei ole ehtinyt vielä jännittämään. Meille iski tähän samalla muutto päälle, joten kiire tuplaantui. Muutamme talon valmistumiseen asti Millan vanhemmille. Sekin on pitänyt kiireisenä. Terveisiä vaan sinne! Käytännössä kahden viikon sisällä muutamme ja talon runko tulee olemaan pystyssä.

Siinä on paljon asioita kahdelle viikolle.

– Samuli

5 vastausta artikkeliin “Terveisiä yhdeksästä metristä”

  1. Teidän täytyy toivoa ettei rakennusvalvonta tai työsuojeluviranomaiset satu paikalle. Nuo telineet ei kyllä täytä yhdenkän standardin vaatimuksia työturvallisuudesta. Jos jotain sattuu niin kannattaa muistaa että rakennuttajalla on aika iso vastuu monessa asiassa. Olisin ulkoistanut telinetyöt runkoporukalle. Tuonkokoiset telineet oikeiden määräysten mukaisesti on melko kallis paukku.

    1. Pienellä telineiden muokkauksella tehtävän seinän mukaan onneksi sai vähän lähemmäs standardeja olevat telineet. Mutta olet kyllä oikeassa, itsekin suosittelisin, jos vaan mahdollista, telinetöitä pystytystiimille. Kalliiksihan se toki tulee, mutta onpahan sitten ainakin varmempi homma.

  2. Meni suunnitelmien mukaan ja nyt voit katsella maisemia ullakkokerroksen lattialta.
    Sivusta seuranneena täytyy myöntää, että pystytysryhmä tiesi mitä teki. Elementit oli tarkkaa työtä ja sisäpinnoissa ei valittamista. Telineilläkin selvittiin, kun työtasoja liikuteltiin homman etenemisen mukaan ja ylätasoilla oli kaide-elementit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image
Reload Image