Julkaistu

Elämää rakennusprojektin aikana

Asumme Alvar Aallon suunnittelemassa kerrostaloasunnossa ja vaikka pidämmekin nykyisestä asunnostamme, niin silti olemme laittaneet asunnon myyntiin – koska budjetti ja saamamme laina on rajattu, niin tämän asunnon myyminen auttaisi aika paljon rakentamisessa. Esimerkiksi emme ole ihan varmoja riittävätkö varat autotalliin – tai lämmitykseen.

Aion lähitulevaisuudessa kirjoittaa tarkemmin budjetista, mutta vaikka aluksi ajattelimme, että budjetti on ihan riittävä, niin koko ajan tulee yllättäviä kuluja – joten olisi hyvä päästä tästä nykyisestä asunnosta eroon. Toisaalta samalla olemme sitten koko ajan väliaikaisen muuttouhan alla. Jos asunto menee kaupaksi, niin joudumme muuttamaan vuokralle siksi aikaa, kunnes omakotitalomme valmistuu – mikä on toistaiseksi vielä määrittelemätön aika. Tosin niinhän se useimmiten menee, että ensin pitää myydä vanha asunto/talo pois ennen kuin voi edes aloittaa rakennusprojektia.

Olemme jo valmistautuneet mahdolliseen asunnon myyntiin ja muuttoon muutenkin käymällä tavaroitamme läpi ja hankkiutumalla kaikesta ylimääräisestä eroon. Prosessi jatkuu edelleen ja Milla kertonee siitä myöhemmin vielä enemmän, hän on kuitenkin meidän perheessä se järjestelmällisempi ja parempi hävittämään tavaraa. Minulla on paha tapa hamstrata kaikenlaista rojua, kun sille saattaa joskus kuitenkin löytyä käyttöä. Olen nuorempana keräillyt pullonkorkkeja, tölkkejä, puukkoja, postimerkkejä, perhosia, tulitikkurasioiden etikettejä, kirjoja, jääkiekkokortteja ja kaikenlaisia romiantteja. Nykyään keräilen Star Wars legoja ja vintagefiguureja eli kohteet ovat muuttuneet, mutta tapa on säilynyt

Eli nyt rakentamisen aikana yritämme myydä nykyistä asuntoamme pois ja samalla pyrimme hankkiutumaan turhasta tavarasta eroon, jotta muutosta – tai ehkä kahdesta peräkkäisestä muutosta tulee helpompaa. Lisäksi toki käymme päivittäin töissä. Välillä työpäivän jälkeen jaksaa puuhata vaikka mitä, mutta toisinaan meillä molemmilla on raskaampia työpäiviä, joten silloin ei välttämättä into riitä muuhun sohvalla löhöämiseen. Saa nähdä mitä sitten tulevaisuudessa, kun meille ei ole tulossa sohvaa.

Työssäkäymisen ja rakennusprojektin lisäksi on varmaan ihan hyvä viettää vapaa-aikaa. Pääasiassa olemme käyneet silloin tällöin mökillä rentoutumassa. Tosin useimmiten läppärit ovat olleet mukana ja olemme suunnitelleet tai etsineet tietoa rakentamisesta. No onpahan ainakin vähän eri ympäristö.

Ja, kuten jo budjetista olikin puhetta, niin rakentamisen aikana taloudesta pitää huolehtia, joten seuraamme kulutusta tällä hetkellä aika tarkasti ja pyrimme säästämään vuoden aikana hieman ylimääräistä, jotta sitten saisimme autotallin ja sen lämmityksen.

No ainakin puuhaa riittää. Ja voimme vain kuvitella kuin paljon puuhaa riittää lapsiperheillä!

– Samuli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image
Reload Image