Julkaistu

Puunkaato

Kaadoimme tontilta talon tiellä olevia puita isäni kanssa. Isäni on kaatanut puita koko ikänsä, minulle tämä taisi olla ensimmäinen kerta, jos pieniä puita ei lasketa mukaan. Tosin en minä nytkään kuin vähän tökännyt, mutta ehkäpä seuraavalla kerralla sitten enemmän. Muutama puu pitää vielä kaataa, mutta pääasiassa kaikki talon tiellä olevat puut on nyt kaadettu. Juuri kun olimme saaneet tulevan talon paikan raivattua risuista, niin taas tuli siivottavaa. Tosin ihan mukava niin, sillä edelleen odottelemme, joten pitää kehittää jotain puuhaa.

Oksat saimme jo siivottua ja seuraavaksi pääsenkin sitten hakkaamaan halkoja. Halkojen hakkaaminen lienee perisuomalaisen miehen toiveiden täyttymys – siinä saa kokea olevansa mies ja vielä jollain tavalla tärkeä mies. Tosin en aina tiedä luenko itseäni perisuomalaiseksi mieheksi, mutta pakko myöntää, että jonkinlaista tyydytystä halkojen hakkaamisesta sai ja jotenkin pystyi kuvittelemaan järjestävänsä perheelleen lämpöä tulevaa talvea varten. Talvi nimittäin on tulossa. Vaikka todellisuudessa saan enemmän lämpöä aikaan istumalla tietokoneen ääressä päivätyössäni ja ansaitsemalla euroja, joilla maksaa laskut. Mutta saan minä siinä halkoja hakatessa kuvitella olevani tärkeässä hommassa ja tekemällä sitä enemmän muita kuin itseäni varten – vaikka todellisuus olisikin toinen.

-Samuli

4 vastausta artikkeliin “Puunkaato”

  1. Meilläkin oli pieni projekti, kun kesällä pienen myrskyn jälkeen oli muutama puu kaatunut. Meillä ei vain ole tarvittavia välineitä, joten tilasimme puunkaatajat hoitamaan puut pienemmiksi. Siinä risujen ja muun roskan keräämisessä on kyllä todella iso homma loppujen lopuksi. Meidänkin pitäisi vielä halkoa klapeiksi jossain vaiheessa.

  2. Aiomme kaataa puita myöskin mökiltämme. Ajattelimme tehdä luontoselvityksen ensin, ettei alueella ole jotakin uhanalaisia eläimiä. Tai esimerkiksi jotakin kasvilajeja.

  3. Meilläkin olisi sama savotta edessä. Onneksi meillekin tulee isä ja naapuri auttamaan ja moottorisahakin löytyy omasta takaa. Muuten olisi voinnut tulla aika kalliiksi.

  4. Mekin hakataan puut tontin tieltä ja tuumittiin mihin nuo puut voisi hyödyntää. Meillä ei nimittäin tule olemaan puulämmitystä joten siihen tarvetta ei ole. Voisi tietty naapuriin myydä hakepuuksi tai sitten tutuille lämmityspuuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image
Reload Image