Julkaistu

Auto

Me hankimme uuden auton tai no me hankimme vanhan auton.

Olen aina halunnut pakettiauton ja nyt kun tämä rakentaminen antoi siihen hyvän syyn, niin sain luvan hankkia sellaisen. Nyt pitäisi myydä vanha auto pois ja elellä seuraava vuosi pelkän pakettiauton kanssa. Kunhan talo valmistuu ja kuljetustarpeita ei ole enää niin paljoa, niin voi sitten palata taas henkilöautomaailmaan. Todennäköisesti seuraava auto on jonkinlainen pluginhybridi, kun ajelua tulee jatkossa enemmän ja noin 50 kilometrin range olisi mainio päivittäiseen ajeluun.

Mutta nyt meillä on mörkö. Auto ei maksanut juuri mitään, sillä on ajettu ihan tuhottomasti ja siinä on automaattivaihteet. Jos olet joskus lukenut Internetistä autoista, niin VW-groupin automaattivaihteita ei kauheasti hehkuteta. Etenkin kun auton vuosimalli on 1996, niin elellään koko ajan jännittävästi.

Oliko auton hankkiminen järkevää rakentamisen kannalta? Se on hyvä kysymys, johon en osaa vastata, mutta minusta tuntuu hyvältä. Eikös se ole auton hankkimisessa tärkeintä, että on hyvä fiilis?

4 vastausta artikkeliin “Auto”

 1. Kyllä oli järkevä hankinta vaikka itse mörköön en ota kantaa mutta pääasia, että siitä tulee hyvä fiilis. Vaikka mekin vain pääosin rakennutetaan taloa, niin kyllä vaan joutuu kuskaamaan viikottain jotain isohkoa tavaraa a) raksalle ja b) raksalta halusi tai ei. Eli kuomullinen peräkärry tai paku on kyllä lähes välttämätön väline ja parasta on myös pariskunnan molempien osapuolten osata myös yksin käsitellä noita kuljetusvälineitä. Toki mielellään kyllä kuulisin, miten sellaista ilman voisi selvitä. Ehkäpä jossakin aivan täysin avaimet käteen -projektissa, jossa rakennusfirma huolehtii jätteetkin pois. Onko sellaisia projekteja aivan oikeasti, en tiedä.

 2. Edellistä taloa kun rakennettiin oli miehellä paku autona ja peräkoukku. Nyt on kuomullinen kärry.
  Roskien kuskaukseen yms. tavaroiden hakuun todellakin tarpeen.

  Viime taloproggiksessa muistan hakeneeni jotain pitkiä rautoja Järvenpäästä miehen autolla ja kärryllä ja piti hiukan miettiä,miten parkkeeraa, että pääsee pois (peruuttaminen kärryn kanssa jossa pitkäää tavaraa ei ole ihan helppoa tai siis en ottanut riskiä että toheloin).

  Pakulla ei sellaisia ongelmia varmasti tule vastaan eli paku hyvä valinta 🙂

  Muuttovalmis on avaimet käteen konseptia täydellisempi. Silloin ei käsittääkseni tarvitse tippaakaan käsiään lisätä. Vaan ihan nimensä mukaisesti voi vain muuttaa sisään (ainoa asia käsittääkseni on rakennuslupaan yms sopimuksiin nimien laitto).

 3. Me aloitettiin loppusyksystä oman talomme remontti ja ensimmäinen siihen liittyvä hankinta oli juurikin pakettiauto. Aikalailla samanlainen kuin tuo teidän, tosin vielä muutaman vuoden vanhempi.

  Alkuun mietin, että onko tuollaiselle tarvetta ja toisen auton hankkiminen tuntui kivuliaalta kun käytännössä muuten liikun pelkästään pyörällä. Mutta on se vaan osoittautunut välttämättömäksi. Toinen auto on ollut vaimolla käytännössä jatkuvasti työmatkakäytössä, joten remppaamisesta ei tulisi mitään jos joutuisi rautakauppakäynnitkin sovittelemaan vuorotyön kanssa… Ja kyllä sitä vaan joutuu jatkuvasti hakemaan tai viemään sen kokoista tavaraa, että ilman pakettiautoa olisi ollut pulassa. Jos olisin joka kerta vuokrannut auton, niin olisi varmasti tullut jo nyt kalliimmaksi kuin auton hinta. Lisäksi tuollaisille pakettiautoille on jatkuvasti kysyntää juurikin samassa tilanteessa olevilla, joten varmasti sen saa myytyä pois sitten kun tarve häviää.

 4. Hienoa, että olette samaa mieltä!

  Ja jo nyt autolle on ollut käyttöä runsaasti – tosin ehkä vielä enemmän lähipiirillä kuin itsellämme 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image
Reload Image