Julkaistu

Työhuoneen suunnittelu

Taloudessamme on aina ollut hämmentävän paljon tietokoneita – minulla yleensä yksi kerrallaan, mutta Samuli jostain syystä tarvitsee vähintään kolme.  Siinä mielessä voidaan puhua työhuoneesta, mutta tilalle on tiedossa myös muutakin käyttöä kuin varsinainen työnteko: minä satunnaisesti maalaan, ompelen ja askartelen. Melkein aina on jokin projekti meneillään, ja sellaiselle olisi hienoa olla oma tila. Annetaan siis huoneen toiseksi nimeksi vaikka harrastustila. Ja sitten on nuo rakkaat kirjat. Nekin pitäisi johonkin sijoittaa. Siis kutsukaamme tilaa myös kirjastoksi.

Arkkitehdille kerroimme työhuoneen olevan yksi tärkeimmistä tiloista. Olemme tekeväisiä ja luovia ihmisiä, ja haluamme suoda itselemme hyvät edellytykset kehittyä. Kyllä, meille on tulossa pienehkö talo ja haluamme pitää siitä kiinni, mutta työtilasta ei paljon tingitä. Melkein mistä tahansa muualta mieluummin.

Säilytys:

 • Tietokoneet
 • Toimistotarvikkeet (mapit, paperit)
 • Tulostin
 • Paperisilppuri
 • Kirjat
 • Taidetarvikkeet
 • Askartelu- ja käsityötarvikkeet
 • Ompelukone
 • Kameratarvikkeet
 • Valokuvat
 • Lahjapaperit

Tilan ratkaisut:

Omat (tietokone)työpisteet – nörttimäisten ammattien ja harrastusten myötä kummallakin pitää olla työhuoneessa oma työpiste näyttöineen, näppiksineen ja hiirineen.

Valkotaulu – monta vuotta olemme jo puhuneet suuren valkotaulun hankkimisesta. Meillä on paljon yhteisiä hankkeita ja projekteja, joita olisi kätevää ja hauskaa suunnitella valkotaululle.

Paljon kirjahyllytilaa – kirjoja on paljon, ja niitä ei voi karsia.

Lukunurkkaus – eli mukava nojatuoli, viltti, lukuvalo ja pieni pöytä tai muu taso kirjan laskemista ja teekuppia varten.

Suuri askartelupöytä – erilaisten käsityöprojektien onnistumisen edellytys on mielestäni tarpeeksi tilaa. Tilaa levittää kankaat, paperit ja välineet. Mahdollisuus liimata, maalata, leikata, ommella ja naulata välittämättä siitä kärsiikö pöytä. Ja mikä parasta – jättää koko komeus levälleen pöydälle ja jatkaa seuraavana päivänä. Tai parin kuukauden päästä.

Säilytystilaa – laaja kirjo harrastuksia vaatii paljon erilaisia välineitä. Työhuoneessa kaikkia tavaroita ei kuitenkaan tarvitse saada laatikkoon tai kaappiin piiloon. Niiden käyttäminenkin on helpompaa, jos tärkeimmät välineet ovat siististi esillä.

Vesipiste – olisi kätevä tilassa, jossa käytetään maaleja ja liimoja. Tietokonetyötä tehdessäkin veden saanti läheltä on näppärää (kolme litraa päivässä!).

Työrauha – niin kauan kun olemme kahdestaan työrauha ei tule olemaan ongelma. Jossain vaiheessa se kuitenkin voi olla, joten työhuoneen tulisi olla ainakin jossakin määrin erillään muista tiloista. Meillä työhuone on suunniteltu parvelle.

-Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image
Reload Image