Julkaistu

Monikäyttöhuoneen suunnittelu

Aloimme kutsumaan toista makuuhuonetta monikäyttöhuoneeksi, sillä sen käyttötarkoitus tulee muuttumaan elämäntilanteen mukaan. Huone on suunniteltu mahdolliseksi lastenhuoneeksi, mutta kunnes se käyttötarkoitus on ajankohtaista huone tulee palvelemaan meitä vierashuoneena, kotijumppatilana ja elokuvateatterina. Olemme jo miettineet mihin nämä toiminnot siirretään, jos huone joskus tulee lapsen käyttöön: vierasmajoitus onnistuu parvella, jumppaamiselle on tilaa oleskelutilassa; ja valkokangas ja videotykki sijoitetaan makuuhuoneeseen.

Arkkitehti Martin on osannut ajatella talon mukautuvutta. Kakkosmakuuhuoneen viereen hän on piirtänyt komeron, jossa myös olisi optio pienelle kylpyhuoneelle. Lisäksi kahden makuuhuoneen välisen, alakertaan auki olevan tilan voi myöhemmin rakentaa umpeen, jotta tilalle saataisiin vielä yksi makuuhuone lisää, jos tarve vaatisi. Talo siis joustaa elämäntilanteen mukaan.

Tilan ratkaisut (juuri nyt):

Videotykki ja valkokangas – asennetaan tähän huoneeseen, kuten myös mahdolliset pleikkarit ja muut. Tila täytyy siis saada helposti pimeäksi ja viihdelaitteiston sijoittelu täytyy miettiä tarkkaan – sama haaste kuin oleskelutilassa.

Fatboyt – tähänkään huoneeseen ei sohvaa kaivata, joten istuimina voisi hyvin olla vain pari Fatboyta/säkkituolia/kasa patjoja lattialla. Lattian saa siis tarvittaessa myös nopeasti tyhjäksi, jos haluaa käyttää tilaa kotijumppaan.

Komero – on oikeastaan käytävällä huoneen vieressä, mutta se on hyvä paikka sijoittaa jumppamatot ja käsipainot sekä täytettävä vieraspeti ja petivaatteet.

-Milla

1 vastaus artikkeliin “Monikäyttöhuoneen suunnittelu”

  1. Moi, tsekatkaapa Australian ensimmäinen CLT-omakotitalo.
    Melko monimutkainen tosin, taisi koostua 94:stä Stora Enson elementistä.

    Grand.Designs.Australia.S07E02 löytyy ainakin torrentina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image
Reload Image