Julkaistu

Pikkuvessan suunnittelu

Kaksi vessaa helpottaa elämää, pienessäkin talossa. Varsinkin kaksikerroksisessa. Emme halunneet vessaa saunan ja pesutilan yhteyteen, joten alakerran pikkuvessa tulee kodinhoitohuoneen ja eteisen väliin. Vessaan tulee ovi sekä eteisen, että kodinhoitohuonen puolelle – ratkaisu ei ehkä ole ideaali, mutta vessan kautta läpikulku ei meitä haittaa. Vessan sijainti on kylläkin siinä mielessä hyvä, että se ei ole suoraan yhteydessä keittiöön tai olohuoneeseen. Vessan yksityisyys on mukavuuslisä, niin vessassa kävijälle kuin muillekin. Pikkuvessan täytyy täyttää minimivaatimukset, eli sopivasti säilytystilaa, peili ja pistorasia. Mutta se saa olla simppeli. Meillä haaste on kissanhiekkalaatikon sijoittaminen. Sen täytyy mahtua pikkuvessaan, ja mielellään piiloon.

Säilytys pikkuvessassa:

  • Hygieniatarvikkeet
  • WC-paperi
  • Käsipyyhkeet
  • Kissanhiekkalaatikko

Tilan ratkaisut:

Seinäpönttö – helpottaa pienen tilan siivousta kummasti, kun lattia jää tyhjäksi.

Peilikaappi – pikkuvessassamme ei tarvita runsaasti säilytys tilaa, mutta sen verran, että muutamille perustarvikkeille, kuten vanupuikoille, hammaslangalle, käsivoiteelle ja muutamalle vessapaperirullalle on tilaa. Suurin osa kosmetiikan ja muiden hygieniatuotteiden säilytyksestä tulee sijoittumaan yläkerran kylpyhuoneeseen. Peilikaapin yhteyteen pistorasia.

Kissanhiekkalaatikko allaskaapissa – tähän päädyimme aika kauan asiaa pohdittuamme. Kissanhiekkalaatikko ei ole mikään maailman ihanin asia pitää esillä, vaikka sitä kuinka puhtaana pitäisi. Kriteerit laatikon paikalle olivat siis aika kovat: laatikon pitää olla piilossa, mutta kuitenkin helposti siivottavissa. Sen pitää olla lähellä vesipistettä ja vessanpönttöä. Lisäksi kissan pitää päästä vapaasti kulkemaan laatikolle. Nykyisessä asunnossa meillä on kissanlaatikko vessanpöntön vieressä – se ei ole kivan näköinen ja vessan ovea pitää pitää auki, jotta kissa pääsee asioilleen. Toisaalta laatikko on helppo siivota päivittäin ja viikottain hiekan vaihdon yhteydessä laatikon saa helposti suihkun alla puhdistettua.

Selvältä siis tuntui, että laatikko täytyy olla pikkuvessassa. Keksimme, että sen voisi sijoittaa allaskaappiin. Mutta miten kissa pääsee sinne? Ensin mietimme reikää allaskaapin sivuun ja kissanluukkua vessan oveen, mutta se ei vaan tuntunut oikealta. Reikä ovessa saattaisi vähän haitata vessarauhaa? Sen sijaan päätimme, että vessan ja kodinhoitohuoneen väliseen seinään tulee reikä, jonka kautta kissa pääsee kodinhoitohuoneen kautta suoraan pikkuvessan allaskaapin sisälle. Voilà! Kissanhiekkalaatikko on piilossa, kissa pääsee kulkemaan vapaasti ja häiritsemättä mahdollista vessassa kävijää. Ehkä jopa hajut pysyvät vähän aisoissa.

Ainoa miinus on tietysti reikä seinässä. Mutta hei, omasta mielestäni plussia on enemmän kuin miinuksia. Ehkä laitamme reiän eteen pienen verhotangon ja kirjavat verhot? Jos jotain ei voi piilottaa, korosta sitä. Tavallaan tässä ratkaisussa kyllä näkyy CLT:n hienous – voimme suunnitella valmiiksi reiän seinään, tismalleen haluamaamme kohtaan ja tietyn kokoisena, ja saamme tehtaalta suoraan seinän, jossa on kissanreikä valmiina. Ja kun kissasta aika jättää, saa reiän varmasti umpeen. Tai sitten on valmis ratkaisu seuraavalle kissalle. Ellemme käänny koiraihmisiksi.

Bidee-suihku – on kätevä, jo vaikka kissanhiekkalaatikon puhtaanapitoa ajatellen. Sillä voi myös huuhtaista tarvittaissa pöntön, potan, tai noh, mitä vaan.

-Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image
Reload Image