Julkaistu

CLT-talon piirustukset osa 3

Saimme vihdoin eteisen ja tulisijan. Alakerran WC siirtyi eteisen ja kodinhoitohoineen väliin ja keittiön muoto hieman muuttui. Makuuhuone on edelleen turhan iso ja elokuvaparvi pelottaa.

Olemme kuitenkin aika pitkällä ja pienillä muutoksilla melkein perillä. Sinänsä kaikki on edennyt aika helposti, vaikka onhan tässäkin toki aikaa kulunut, mutta toisaalta ei meillä ole ainakaan vielä ollut kiire. Tosin eiköhän se kiire kohta iske, kun maa alkaa olla sula ja pohjatöihin voisi ryhtyä.

Keittiössä pitää olla runsaasti laskutilaa, joten Martinin suunnittelema sisäänkäynti talon pohjoispäädyssä lienee korvattava ikkunalla ja tehtävä siihen keittiön taso, jolla olisi liesi, allas olisi saunaa vastapäätä olevalla tasolla. Korkea keittiökaapisto voisi olla eteistä vastapäätä, jolloin säilytystilaa olisi tarpeeksi.

Makuuhuone on edelleen turhan iso ja osan sen tilasta voisi antaa vaatehuoneelle. Vaikka elokuvaparvi onkin hauska idea, niin käytännössä se ei kuitenkaan ole kovin toimiva. Ensinnäkin olisi hieman ahdistavaa, jos parven kautta pääsee makuuhuoneeseen ja muutenkin jos elokuvia katsotaan perheen tai vieraiden kesken, niin sitten sille on jokin muu paikka kuin meidän makuuhuone.

Alunperin makuuhuone oli suunniteltu korkeaksi tilaksi, joka veisi osan parven tilasta, mutta silloin makuuhuoneesta tulisi turhan korkea ja koska makuuhuone ei ole oleskelutila, niin mieluummin muuttaisimme kylpyhuoneen korkeaksi tilaksi ja siellä voisi olla jopa kattoikkuna.

Yläkerralla voisi olla oma pääsy terassille ja terassi voisi olla kahdessa tasossa. Sinänsä meillä ei ole tarvetta toisen kerroksen terassille, mutta toisaalta katon muodon takia ensimmäisen kerroksen terassi olisi ehkä turhan korkea, joten terassin jakaminen kahteen kerrokseen tekee tilasta helpommin hallittavan ja sen lasittaminenkin on edullisempaa.

– Samuli

6 vastausta artikkeliin “CLT-talon piirustukset osa 3”

 1. Terkkuja Helsingistä! Kävelen melkein joka päivä koiralenkillä Martinin oman (rakenteilla olevan) talon ohi ja siinä näkyy tuo sama estetiikka. Meille on tulossa paljon perinteisempi puurakenteinen talo, joten tarkkailen kaikkia muitakin alueemme raksaprojekteja suurella mielenkiinnolla. Onnea ja intoa raksailuun, jään seurailemaan teitä!

  1. Moi! Ja kiitos! Pari kertaa itsekin olemme Martinin rakennustyömaalla vierailleet ja samanlaista muotoa on kyllä havaittavissa meidänkin piirustuksissa. Pitääpä tutustua teidänkin projektiin 🙂

 2. Todella selkeä ja hyvä pohja 🙂 Onnea matkaan.

  3-kerrosta itselle kauhistus, toivoin 1 kerrosratkaisua, mutta 2 tulee koska tontti vaikuttaa niin paljon asiaan.

  1. Kiitos!

   Ja tosiaan tontti vaikuttaa paljon. Me halusimme pitä pohjapinta-alan melko pienenä. On tuo kolme kerrosta meillekin aika paljon, mutta kolmas kerros on tosiaan enemmän parvi kuin aktiivinen kerros.

   1. Älä vaan yritä ”markkinoida” talosuunnitemaasi (puutalo, luokka P 3) rakennusvalvontaan kolmikerroksisena. RakMk E-1. Saattaa olla, ettei suunnittelijakaan ole kursseja käynyt?

    1. Hyvä huomio, kiitos vinkistä! Tosiaan enemmänhän tuo on parvi/säilytystila 🙂 Pitää itsekin muistaa tämä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image
Reload Image