Julkaistu

CLT-talon piirustukset osa 2

Asiantuntijan tehtävä ei ole noudattaa asiakkaan toiveita kirjaimellisesti, vaan miettiä mikä oikeasti on paras ratkaisu – vaikka se olisikin jotain muuta kuin asiakas pyytää. Olen ollut yrittäjänä yli kymmenen vuotta ja huomannut usein, että vaikka asiakkaalla on välillä hyvinkin vahvoja mielipiteitä ja toiveita, niin velvollisuuteni asiantuntijana on välillä kyseenalaistaa asiakkaan toiveet ja esitettävä vaihtoehtoisia ratkaisuja, jotka ainakin omasta mielestäni ovat parempia kuin asiakkaan esittämät toiveet.

Onneksemme Martinkaan ei noudata toiveitamme kirjaimellisesti, vaan pitää kiinni linjoistaan ja valinnoistaan, jotka hänen mielestään ovat parempia ratkaisuja meille. Olimme aikaisemmin ehdottaneet, että alakerta olisi yhdessä tasossa ja keittiö siirrettäisiin eteläpäätyyn. Martin ei noudattanut kumpaakaan näistä ehdotuksista.

Martin oli jättänyt alakerran kahteen tasoon, mutta yläkerta ja parvi olivat nyt yhtenäisiä kerroksia. Portaat olivat perinteisemmät, mikä on paljon rauhallisempi ja selkeämpi ratkaisu. Itse olimme ajatelleet toisin päin, mutta nyt uusia kuvia katsellessamme huomasimme, että itse asiassa näin onkin parempi.

Menimme tapaamaan Martinia Helsinkiin. Vaikka sähköpostilla on hyvä antaa palautetta ja itse pidän, kun keskusteluista jää jotain kirjallista ylös, niin sähköposti on silti vähän kankea tapa kommunikoida ja etenkin suunnitteluvaiheessa välitön palaute ja keskustelu jää pois, mikä itse asiassa hidastaa suunnitteluprosessia. Nyt kun kävimme Martinin kanssa kasvokkain uutta piirustusta läpi, niin keskustelu ja innostuneisuus vei suunnitelmaa nopeasti eteenpäin.

Piirustuksista puuttui vielä eteinen, joka on meille tärkeä, koska muuten pelkona olisi että kengät ja vaatteet leviävät oleskelutiloihin. Millan kanssa ehdotimme, että alakerran tasomuunnos voisi olla koko talon levyinen yhtenäinen porras, jolla voi myös istuskella. Alakerrassa pitäisi olla myös tulisija.

Yläkerran makuuhuone voisi olla pienempi ja vaatehuone erotettaisiin makuuhuoneesta. Makuuhuone ei kuitenkaan ole meille oleskelutila, joten siihen ei ole syytä uhrata neliöitä. Sitä vastoin kylpyhuone voisi olla isompi.

Katsomme Millan kanssa paljon elokuvia ja vaikka toistaiseksi voimmekin käyttää toista makuuhuonetta elokuvien katseluun, niin joskus mahdolliset lapset kuitenkin vievät kyseisen huoneen, jolloin tarvitsemme uuden paikan videotykille. Ainoa paikka, jossa silloin saa katsoa rauhassa elokuvia on makuuhuone, joten videotykille ja kankaalle pitäisi saada paikka myös makuuhuoneeseen. Martin sai siitä ajatuksen elokuvaparvelle, jota voisi katsella makuuhuoneen yläpuolisesta parvitilasta.

Jäämme odottamaan uusia piirustuksia.

-Samuli

1 vastaus artikkeliin “CLT-talon piirustukset osa 2”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image
Reload Image